ΕΒΕΑ – ΜΙΧΑΛΟΣ: Κάλεσμα στους Κινέζους να εμπιστευτούν την Ελλάδα

mixalos(1)(1)

Να εμπιστευτούν την Ελλάδα και τις επιχειρήσεις της, να αξιοποιήσουν την πείρα και τις ικανότητες των Ελλήνων επιχειρηματιών για να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας, κάλεσε τα μέλη της κινεζικής επιχειρηματικής κοινότητας ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σήμερα σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Πεκίνο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ ανέπτυξε διεξοδικά τις δυναμικές προοπτικές και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για διμερείς συνεργασίες σε μια σειρά από τομείς, όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες, η ναυπηγική, οι υποδομές, τα ακίνητα, η παραγωγή φαρμάκων, ενώ έμφαση έδωσε στην περαιτέρω ενδυνάμωση των εξαγωγών των αρίστης ποιότητας ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην κινεζική αγορά.

«Από την πλευρά μας, ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στη διεύρυνση και την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα, συνεργαζόμενοι άριστα με διμερή επιμελητήρια και φορείς εξωστρέφειας. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ουσιαστική διευκόλυνση στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα, εμπλουτίζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες μας σε θέματα  market intelligence και αδειοδοτήσεων.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αλλάζει πρόσωπο, κερδίζοντας τη μάχη απέναντι στην κρίση. Σας καλούμε να μοιραστείτε αυτή την πορεία και μαζί, τα οφέλη που μπορεί να φέρει η επόμενη ημέρα», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Μίχαλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ θα μεταβεί αύριο στη Σαγκάη όπου θα μιλήσει, αμέσως μετά τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, σε επιχειρηματικό Forum.

SHARE