Μύθος Στρατούλη: Θα περάσουμε από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη όπως ο Οδυσσέας

 

«Μέτρα ή συμφωνία»; ρωτήθηκε  ο Δημήτρης Στρατούλης στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του ΣΚΑΙ.

Και απάντησε,  αναφέροντας τον Οδυσσέα, την Σκύλλα και την Χάρυβδη! «Αν η επώδυνη συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία είναι η Χάρυβδη εμείς σαν τον Οδυσσέα θα περάσουμε ανάμεσα».

 

Εφικτή χαρακτήρισε μία πιθανή συμφωνία πριν την Σύνοδο Κορυφής (σ.σ. προγραμματισμένη για τις 21 Μαΐου) ο  Δημήτρης Στρατούλης, αλλά συμπλήρωσε πως «δεν θα πρέπει να κάνουμε μία συμφωνία για την συμφωνία. Αν θέλαμε να κάνουμε συμφωνία υποταγής, θα μπορούσαμε να το κάνουμε από την πρώτη μας μέρα».

«Αγωνιζόμαστε με πάθος να είναι επωφελής η συμφωνία για τον λαό. Αν συνεχίσουμε τις μνημονιακές πολιτικές που μας έφεραν ύφεση 20-25% τότε θα έχουμε τα ίδια» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

«Θέλουμε να συμμετέχουμε ως ισότιμη χώρα στην Ευρώπη και όχι ως προτεκτοράτο», συνέχισε ο Δημήτρης Στρατούλης, και τόνισε για την επικείμενη συμφωνία πως θα προέλθει μέσα από πολιτική λύση: «Η λύση θα είναι πολιτική. Ούτε από τεχνικά κλιμάκια, ούτε από το BrusselsGroup ούτε από υπαλληλίσκους της τρόικας».

Ακόμη, ο Δημ. Στρατούλης εμφανίστηκε σίγουρος πως η συμφωνία θα είναι τέτοια που θα πάρει στην Βουλή τις ψήφους όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

SHARE