Δ.Στρατούλης: Δεν κάνουμε ρούπι πίσω στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

 

stratoulis ant1Η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Ο αναπληρωτής υπουργός Κιοινωνικών Ασφαλίσεων Δ.Στρατούλης που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ,  μιλώντας στον ΑΝΤ-1  δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας δεν ήταν για την κυβέρνηση, απευθυνόταν στους δανειστές που πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα κάνουμε ούτε ρούπι πίσω από τις θέσεις μας, αλλά και στο λαό που καλείται να συμπορευτεί για να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις των δανειστών.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

– Ελιγμοί θα γίνουν, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά ο βασικός κορμός των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακυρώνεται.

– “Δεν πρόκειται να συμφωνηθεί κείμενο συμφωνίας που θα αναιρεί τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις”. Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που συμμετέχω και στο κόμμα μου “.

– Να ξεχάσουν οι δανειστές αυτά που ζητάνε για ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και μειώσεις συντάξεων. Δεν μας εξέλεξε ο λαός για να τον σκοτώσουμε. Αν οι δανειστές επιμείνουν, θα πρόκειται για πολιτικό πραξικόπημα.

– Για τη 13 η σύνταξη θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να υλοποιήσουμε αυτό που έχουμε πει.

– Αν χρειαστεί, θα κινητοποιήσουμε τον ελληνικό λαό για να υπερασπίσουμε τις θέσεις μας κατά των μνημονιακών πολιτικών.

SHARE