Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: “Πάγο” στον Λαφαζάνη – Κακώς άνοιξε θέμα ευρώ προεκλογικά

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το ευρώ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε πως η απόφαση της πλειοψηφίας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για «λύση εντός ευρώ» δεσμεύει τους πάντες. Πρόσθεσε πως 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, δεν πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους αντιπάλους να καλλιεργούν σύγχυση για το τι θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε επίσης, σε «τηλεοπτικά κανάλια φιλοκυβερνητικά και άκρως αντισυριζικά» τα οποία όπως είπε, δημιουργούν «σεισμό» όταν ο κ. Λαφαζάνης λέει τη γνωστή του άποψη, ενώ αποσιώπησαν τις δηλώσεις της Μαριέττας Γιαννάκου, πως ο Αντώνης Σαμαράς κάνει ανοίγματα στην ακροδεξιά.

Αιχμηρά ήταν τα σχόλια του κ. Παπαδημούλη και για την ένταξη του Κυριάκου Βελόπουλου και του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Αν είναι να βάλουν τον Βελόπουλο, γιατί έκοψε ο Σαμαράς τον αδελφικό του φίλο και ομοϊδεάτη, τον Κρανιδιώτη; Εκτός αν νομίζουν ότι ο Ζαγοράκης, που έπαιζε στο κέντρο, συμβολίζει το άνοιγμα στο μεσαίο χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σταθάκης: Δεν υπάρχει θέμα ευρώ ή δραχμής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, επίσης μίλησε (στον realfm) για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

«Μια απόφαση συνεδρίου, δεν αλλάζει παρά μόνο με απόφαση συνεδρίου. Διογκώθηκε η συζήτηση που έγινε στην κεντρική επιτροπή, επαναλαμβάνοντας ένα θέμα που δεν υπάρχει στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Το μόνο δημοψήφισμα που θα γίνει θα είναι εντός των ευρωεκλογών όπου ο λαός θα χρειαστεί να αποφασίσει».

ΣΥΡΙΖΑ – Ν. ΠΑΠΠΑΣ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. 

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ: Για τη διενέργεια δημοψηφίσματος όσον αφορά το μνημόνιο,σε περίπτωση που υπάρξει ρήξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι το δημοψήφισμα δεν θα θέσει το δίλημμα εξόδου ή όχι από το ευρώ.

«Η συζήτηση για το ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λήξει» δήλωσε ο Ν. Παππάς,  διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα,  στην εκπομπή «Σκάι 6»,  ενώ διαβεβαίωσε ότι εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θέσει ζήτημα νομίσματος. Υποστήριξε επίσης ότι εάν τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία της Ελλάδας για το μνημόνιο, αυτό δεν θα συμπεριλαμβάνει το ναι ή όχι σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή μας» επανέλαβε  ο κ. Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια ευρωβουλευτής, Σόφη Παπαδογιάννη, υποστήριξε σήμερα πως δεν αποκλείει το “ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το νόμισμα που επιθυμεί ο ελληνικός λαός”.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Λάκη Λαζόπουλου, ο Ν. Παππάς, μιλώντας στο capital.gr, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τις πληροφορίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει γίνει προσέγγισή του και αναμένεται η απάντηση.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ  μετά τον σάλο που προκάλεσε η παρουσίαση του σχεδίου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τις φήμες για βαθύ ρήγμα στην Κουμουνδούρου.

Να χαμηλώσει τους τόνους επιχειρεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας σήμερα ότι “δεν υπάρχει κανένα ρήγμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο κανένα ρήγμα ανάμεσα σε μένα και τον σύντροφο τον Αλέξη τον Τσίπρα” ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρώντας να χαμηλώσει του τόνους “κέντρα” που “επιχειρούν να εμφανίσουν κατά πάγιο τρόπο μια δημοκρατική συζήτηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν πόλεμο, ως δήθεν ρήξη, ότι μέσα από αυτή τη συζήτηση προκαλούνται ρήγματα”. “Δεν είμαστε μονολιθικό κόμμα, δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα και αυτό είναι θα έλεγα που ξεχωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τα υπόλοιπα κόμματα” υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης και ισχυρίστηκε οτι “στις συνεδριάσεις μας γίνεται ελεύθερη συζήτηση και κατατίθενται και διαφορετικές απόψεις. Από την άποψη αυτή δεν υπάρχει ούτε ρήγμα , ούτε πόλεμος , ούτε ρήξη. Αντίθετα, υπάρχει πολιτισμένη δημοκρατική συζήτηση”.
Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα της οποίας ηγείται και το “σχέδιο εξόδου από το ευρώ” ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε σημειώνοντας ότι “διατύπωσα κάποιες ιδιαίτερες απόψεις μου στην Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) σχετικά με την ευρωζώνη, απόψεις που είναι πάγιες και τις λέω σταθερά όταν συνεδριάζουμε για ανάλογα θέματα από το προπροηγούμενο συνέδριό μας”.
Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις 35 υποψηφιότητες της ευρωλίστας που εγκρίθηκαν μέσω κάλπης από την Κεντρική Επιτροπή, απορρίπτοντας επί της ουσίας τις φήμες περί αντίδρασής του για συγκεκριμένες υποψηφιότητες.
SHARE