Δ. Κουτσούμπας: Βλέπει συμφωνία αλλά δεν αποκλείει…ατύχημα

ÁÈÇÍÁ- ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ Ã.Ã. ÊÊÅ. Ä. Êïõôóïýìðá ãéá ôçí Ýîïäï áðü ôçí áíôéêáðéôáëéóôéêÞ êñßóç.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega αν και δεν απέκλεισε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων όπως “το κούρεμα του χρέους” ενώ διευκρίνησε ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση ακόμη και σε ενδεχόμενο ρήξης και εξόδου από το ευρώ αφού αυτό δεν θα συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κοινωνική οικονομία. Είτε σε συμφωνία με τους εταίρους είτε σε ρήξη και έξοδο από το ευρώ η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα που θα επιβαρύνουν τις λαικές τάξεις εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό κάλεσε την κυβέρνηση να απειθαρχήσει στην συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ προκειμένου να πάψουν οι μετανάστες να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους δημάρχουν να αρνηθούν την διάθεση των αποθεματικών τους που ζητά η κυβέρνηση.

SHARE