Δραχμή και ρήξη προτείνει ο Κ.Λαπαβίτσας…

 

 

Δραχμή και  ρήξη με τους δανειστές προτείνει  για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και αναρωτήθηκε «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας σε διαδικτυακή εκπομπή του ThePressProject, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε εντελώς αρνητικός όσον αφορά στη διαπραγμάτευση και τις προοπτικές μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας και τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μάλιστα αποκάλυψε ότι εντός του κυβερνητικού κόμματος υπάρχουν όλο και περισσότεροι που δείχνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν σε μια συμφωνία που θα ξεπερνάει τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστήριξε την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα και μίλησε «για υπερβολές και τρομοκρατία που έχουν διαμορφώσει την κοινή γνώμη». Ανέφερε ότι μια έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε όντως προβλήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτή θα κρατήσει μερικές εβδομάδες.
Για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων ο Λαπαβίτσας είπε ότι υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που μπορούν να λειτουργήσουν, όπως το Ιράν η Ρωσία, με την οποία ήδη συνεργαζόμαστε για τις ενεργειακές μας ανάγκες και επεσήμανε ότι «ο στόχος της επιστροφής στη δραχμή είναι η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

SHARE