“Δολοφόνησαν το γιο μου”, λέει ο πατέρας του Θανάση – Το πόρισμα των ιατροδικαστών

 

Νέα τροπή παίρνει η τραγωδία που έλαβε χώρα την Τρίτη με τον 19χρονο Θανάση Καναούτη να βρίσκει τον θάνατο πέφτοντας από το τρόλεϊ στο Περιστέρι, έπειτα από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή, καθώς δεν είχε εισιτήριο.

Τραγική φιγούρα της υπόθεσης ο πατέρας του άτυχου 19χρονου ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εμμένει στην άποψή του ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία και καλεί τη Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Επικαλούμενος και το πόρισμα των ιατροδικαστών, το οποίο ανατρέπει τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων, ο πατέρας του αδικοχαμένου Θανάση αναφέρει ότι ο γιος του δεν έπεσε από το τρόλεϊ, αλλά δέχθηκε σπρώξιμο, χτύπησε στο κράσπεδο και βρήκε τραγικό θάνατο.

Αλλάζει τα δεδομένα το πόρισμα των ιατροδικαστών

Εν τω μεταξύ η έκθεση των ιατροδικαστών, όπως την παρουσιάσει το vima διαψεύδει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που το πόδι του νεαρού να έχει παγιδευτεί στην πόρτα του οχήματος, ενώ επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες πως ο άτυχος 19χρονος και ο ελεγκτής ήρθαν στα χέρια χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν δέχθηκε σπρώξιμο που οδήγησε στην πτώση.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σωρό του, ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης . Επίσης, επισημαίνουν, σε αντίθεση με την πληροφορίες από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει νωρίτερα την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, ότι στο πόδι του νεαρού δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να μαρτυρά ότι αυτό εγκλωβίστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ.

Στο πόρισμα των ιατροδικαστών Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού που φέρνει στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Tovima, αναφέρεται ότι το σώμα του 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα, «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα και μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο.

Επίσης, τονίζεται ότι δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία του σώματός του και αναφέρεται ότι ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και της εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, βάσει και των ευρημάτων από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στο σώμα του άτυχου Θανάση οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως ανέφεραν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα την Παρασκευή και σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε πως το πόδι του νεαρού είχε πιαστεί στην πόρτα του τρόλεϊ με αποτέλεσμα να πέσει έξω από το τρόλεϊ στην προσπάθεια που κατέβαλλε για να απγκλωβιστεί.

Οπως αναφέρει το Tovima, στη νεκροψία δεν εντοπίστηκε κάποιος μώλωπας στα πόδια στα πόδια του νεαρού κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει το ότι πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Οσον αφορά στο ερώτημα για το αν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχθηκε σπρωξίματα η νεκροψία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις καθώς όπως επισημαίνουν οι ιατροδικαστές οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι αναφέρει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης

Νωρίτερα την Παρασκευή είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης. Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες που επικαλούνταν το Tovima, το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.που επιθεώρησε την Παρασκευή το τρόλεϊ προκειμένου να εξακριβώσουν τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας και το ποιος πάτησε το μπουτόν κινδύνου σημειώνει στην έκθεσή του ότι «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του “πιάσει” το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».

SHARE