Διοικητής ΟΑΕΕ: Δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να φύγουν οι ασφαλισμένοι για Βουλγαρία

tsakiris2Για παρερμηνεία των δηλώσεών του σχετικά με την υποτιθέμενη προτροπή σε ασφαλισμένο να «πάρει την οικογένειά του και να πάει στη Βουλγαρία», λόγω των υψηλών εισφορών,  έκανε λόγο ο ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απλά εξηγούσα ότι από τη στιγμή που οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το εισόδημα το νέο έτος και κάποιος έχει έδρα στη Βουλγαρία, κινδυνεύει να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη στο τέλος του βίου του. Έτσι, ήταν μια προτροπή μου να μην εξαντλούμε όλη μας την ευρηματικότητα στο πως θα γλυτώνουμε την πληρωμή των φόρων» ανέφερε.

Αφορμή για αυτή την απάντηση στάθηκε η δήλωση του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρη Τσακίρη, στη Φλώρινα σε ενημερωτικές συναντήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ απαντώντας σε παράπονα ασφαλισμένων, φέρεται να είπε ότι από την 1 Ιανουαρίου θα αδυνατούν να ανταποκριθούν καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το 80% σε εισφορές, σημείωσε ότι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί «ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία».

SHARE