Διαφοροποίηση ΔΗΜΑΡ από το αρ. 2 του νέου φορολογικού-Θέλει μεγαλύτερη παρακράτηση στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των €50.000

Την διαφοροποίηση της Δημοκρατικής Αριστεράς – που μένει να αποδειχτεί αν θα εκφραστεί ως αρνητική ψήφος στην ψηφοφορία – στο άρθρο 2 του φορολογικού νομοσχεδίου, εξέφρασε σήμερα η εισηγήτρια του κόμματος, Ασημίνα Ξηροτύρη, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε αλλαγές έστω και την τελευταία στιγμή.

Όπως εξήγησε στην Βουλή η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη «εάν δεν βρούμε ένα συγκερασμό στο άρθρο 2 εμείς θα διαφωνήσουμε». Αυτό που ζητά η ΔΗΜΑΡ είναι ο συντελεστής παρακράτησης για τραπεζικές καταθέσεις μεγαλύτερες των 50.000 ευρώ να πάει στο 17,5%, από 15% που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών, οι καταθέσεις έως 5.000 ευρώ να είναι αφορολόγητες ενώ από 5.001 – 50.000 ευρώ ο συντελεστής να ανέρχεται σε 15%.

Η κυρία Ξηροτύτη χαρακτήρισε παράλληλα επαχθή την αντιμετώπιση αυτών που έχουν χαμηλά εισοδήματα και τόνισε ότι το κόμμα της θα επιμείνει στην τροπολογία που έχει καταθέσει για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ατομικές επιχειρήσεις και μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Πηγή: skai.gr

 

SHARE