Δημοψήφισμα άμεσα αν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι τις 11 Μαίου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος υποστήριξε σήμερα πως αν μέχρι τις 11 Μαΐου δεν έχει επέλθει  συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ωρα Mega” ο κ.Χρυσόγονος είπε πως «το δημοψήφισμα έχει περισσότερη λογική αν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο»

Θα το έβλεπα στη λήξη της διαπραγμάτευσης, η οποία λήξη της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, διότι όπως είπαμε το παράπλευρο κόστος για την οικονομία είναι σημαντικό, άρα το αργότερο θα έλεγα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου πρέπει να καταλήξουμε”.

Σε ερώτηση μάλιστα για το εάν το δημοψήφισμα θα προκηρυχθεί στις 11 Μαΐου απάντησε: “Μέσα στο Μάιο, πάντως, ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση”.

Είναι γνωστό -πρόσθεσε- ότι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ “τα οποία η ΕΚΤ είχε αξιώσει να εξαιρεθούν από το PSI και η τότε κυβέρνηση δέχθηκε” και τα οποία “δεν μπορούν να πληρωθούν από ταμειακά διαθέσιμα”. “Άρα, πριν φθάσουμε στον Ιούλιο – Αύγουστο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα”, είπε χαρακτηριστικά.

SHARE