Δένδιας: Η οικονομία της καθημερινότητας νοσεί βαρύτατα

«Η οικονομία της καθημερινότητας νοσεί βαρύτατα και η κυβέρνηση αρνείται να το παραδεχθεί», τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Δένδιας, υποστηρίζοντας συγχρόνως πως με την πολιτική της η κυβέρνηση συνθλίβει τη μεσαία τάξη. Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι, ανεξάρτητα από την έκβαση των συζητήσεων με τους εταίρους για το πλεόνασμα, η κυβέρνησή του θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές ασκώντας μια διαφορετική οικονομική πολιτική.

Όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, οι νέες περικοπές που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 στις συντάξεις, όπως και οι επιπτώσεις των άλλων μέτρων που μήνα με τον μήνα γίνονται ολοένα και πιο φανερές, δεν επιτρέπουν αυταπάτες για την εκλογική τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν γίνουν εκλογές τη μεθεπόμενη χρονιά.

Για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κατά αρκετούς μήνες το ήμισυ της θητείας της. Είναι γεγονός βέβαια ότι ο κομματικός μηχανισμός και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τον κ. Τσίπρα να εξαντλήσει τη θητεία του, για ευνόητους λόγους. Από την άλλη πλευρά, οι νέες περικοπές που έχουν συμφωνηθεί για το 2019 στις συντάξεις, όπως και οι επιπτώσεις των άλλων μέτρων που μήνα με τον μήνα γίνονται ολοένα και πιο φανερές, δεν επιτρέπουν αυταπάτες για την εκλογική τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά αν γίνουν εκλογές τη μεθεπόμενη χρονιά. Η έξοδος στις αγορές, εκτός από αστάθμητος παράγων, ενδεχομένως να είναι καθοριστικό σημείο για το πότε θα στηθούν κάλπες. Όποτε και να γίνουν πάντως οι εκλογές, όπως φανερώνουν και οι δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι της μεγάλης ήττας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE