ΔΩΔΩΝΗ: Απλήρωτοι προμηθευτές, άφαντοι επενδυτές…

Τα προβλήματα της πρώην συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στην Ήπειρο, αναλύει δημοσίευμα στα «Τα Νέα» που αποκαλύπτει ότι μέχρι στιγμής δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες από την πώληση της μονάδας στους Ρώσους επιχειρηματίες.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στη στήλη «Στίγμα»:

«Δεν ξέρω πώς εξελίσσεται η επιχείρηση «αποκρατικοποιήσεις» αλλά αν κρίνω από την πρώτη και μοναδική που επιχείρησε – μετά των ανάλογων τυμπανοκρουσιών – η κυβέρνηση Σαμαρά προ μηνών, νομίζω ότι σε λίγο θα γελάει ο κάθε πικραμένος, εκτός από τους υπεύθυνους οι οποίοι προφανώς θα βρίσκονται στον προθάλαμο κάποιου εισαγγελέα. Αναφέρομαι στην περίπτωση της αποκρατικοποίησης της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Το στόρι είναι λίγο πολύ γνωστό: παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών συνεταιριστικών ενώσεων που είχαν καλύτερες προσφορές για την επιχείρηση, η κυβέρνηση επέλεξε να την δώσει σε ένα fund ρωσικών συμφερόντων, στο οποίο όλως τυχαίως μετείχε ένας από τους διακινητές των προϊόντων της Δωδώνης (όχι γιατί είμαι ηπειρώτης, αλλά η καλύτερη φέτα παγκοσμίως, μιλάμε), ο οποίος όλως τυχαίως επίσης είχε ένα άνοιγμα στην επιχείρηση ύψους… 11 εκατομμυρίων ευρώ! Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

Οπως μου την περιέγραψε σε ένα απεγνωσμένο τηλεφώνημα χθες κτηνοτρόφος της περιοχής Ιωαννίνων, οι 5.500 κτηνοτρόφοι που προμηθεύουν γάλα τη Δωδώνη είναι στα κεραμίδια, καθ’ ότι απλήρωτοι εδώ και τρεισήμισι μήνες! Οι Ρώσοι που υποτίθεται ότι αγόρασαν την επιχείρηση για να την εξυγιάνουν και να την αναπτύξουν είναι άφαντοι, οι εργαζόμενοι παίρνουν κάτι έναντι, και η Δωδώνη πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα -λέμε τώρα – την ελπίδα. Συγγνώμη, να ρωτήσω κάτι; Το υπουργείο Οικονομικών που ευλόγησε την πώληση της επιχείρησης δεν ενδιαφέρεται για την πορεία της; Την πούλησε κι αυτό ήταν; Και πέρα από την εκπλήρωση των οικονομικών όρων, δεν πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος για το πού πάει μια επιχείρηση από την οποία εξαρτώνται χιλιάδες οικογένειες στην πιο υποβαθμισμένη (και πάλι, δυστυχώς…) περιοχή της Ευρώπης;»

SHARE