ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: Και τώρα τρέχουμε! Τηλεδιάσκεψη του «Brussels Group» σήμερα

roloiΑνεβάζει ρυθμούς η διαπραγμάτευση εν όψει του Eurogroup της 11ης Μαίου, καθώς τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα η οποία απειλείται με χρεοκοπία, καθώς η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ δεν συμφέρει καμία πλευρά. 

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του «Brussels Group» και σήμερα Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη.  Το «Brussels Group» θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και στενούς του συνεργάτες.

Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, ‘Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημείωναν ότι η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Ο πρωθυπουργός είχε, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

SHARE