ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 28% – Ν.Δ 27,5% – Χ Α 11,5% – ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ 6,5% – ΑΝΕΛ 6% – ΔΗΜΑΡ5,5%

Προβάδισμα 0,5%  ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει  κεφάλι με 28% έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας. Στη μέτρηση του Απριλίου προηγείτο η Ν.Δ. με 28,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27,5%.

Στην τρίτη θέση σταθερά η Χρυσή Αυγή με 11,5% και έπονται ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στο 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,5%.

Χαρακτηριστικό είνα ότι και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καταγράφουν απώλειες σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου (ΝΔ -1%, ΠΑΣΟΚ -1,5% και ΔΗΜΑΡ -1%).

Στην παράσταση νίκης ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία διευρύνει το προβάδισμά της στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες (45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ωστόσο ενισχυμένος βγαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας που ανεβαίνει στο 30% (από 28% στην προηγούμενη μέτρηση).

Τέλος, ποσοστό 35% εκτιμά ότι μία τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, έναντι 24% που προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βελτιώνει το ποσοστό του κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο. Καμία από τις δύο, απαντά το 38% των ερωτηθέντων.

SHARE