ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Poll Watch: Η Ευρώπη ψηφίζει Δεξιά, η Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση: Στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρώπη Δεξιά

Νίκη της Δεξιάς στην Ευρώπη, αλλά της Αριστεράς -και πιο συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ- δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τις ευρωεκλογές, που διεςξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δόθηκε στη δημοσιότητα από το think tank «Poll Watch».

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται, ως γενικότερο συμπέρασμα, ότι οι συντηρητικοί κερδίζουν έδαφος έναντι των σοσιαλιστών σε όλη την Ευρώπη.

Η μόνη χώρα στην οποία προβλέπεται νίκη της Αριστεράς στις ευρωεκλογές είναι η Ελλάδα, η οποία χρωματίζεται με βαθύ κόκκινο.

Η έρευνα έγινε σε επίπεδο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ και δείχνει ότι η επικείμενη μάχη για την προεδρία της Κομισιόν θα είναι εξαιρετικά σκληρή ανάμεσα στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Η Δεξιά, η οποία εκπροσωπείται από το PPE, κερδίζει 217 έδρες (στις 766 συνολικά), ενώ το σοσιαλιστικό κόμμα κερδίζει 208 έδρες. Σύμφωνα με την έρευνα, το PPE έχει 74% πιθανότητες να τερματίσει μπροστά από το σοσιαλιστικό PS.

Στη Γαλλία, χαρακτηριστικά, οι σοσιαλιστές αναμένεται να πάρουν 16 έδρες, οι συντηρητικοί 21 έδρες και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν 20 έδρες.

Στη Γερμανία, το συντηρικό κόμμα της Μέρκελ αναμένεται να κερδίσει 39 έδρες και οι σοσιαλιστές του SPD μόλις 27.

Στην Ισπανία, επίσης, η Δεξιά επωφελείται από τα καλύτερα αποτελέσματα της οικονομίας των τελευταίων μηνών.

Αντίθετα, η Δεξιά θα «τιμωρηθεί» στη Μεγάλη Βρετανία. Οι Εργατικοί αναμένεται να πάρουν 26 έδρες, ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον θα λάβει 18 έδρες.

Πώς να «διαβάσετε» το χάρτη της έρευνας:

– με μπλε το δεξιό PPE,

– με κόκκινο το σοσιαλιστικό PSE,

– με πράσινο οι Οικολόγοι,

– με κίτρινο οι Κεντρώοι,

– με βαθύ κόκκινο η Αριστερά,

– με γκρι η ακροδεξιά

SHARE