ΔΗΜΟΣΙΟ: Φεύγουν 15.000 παλιοί και επίορκοι, έρχονται 15.000 νέοι και άφθαρτοι

Την ισόποση πρόσληψη στο δημόσιο με αξιοκρατικά κριτήρια νέων υπαλλήλων στη θέση των 15.000 που θα αποχωρήσουν με διάφορους τρόπους μέχρι και το 2014 ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

Για τη συνάντηση γενικότερα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «Εγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση. Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους σε όλα τα πεδία, για τον τρόπο με τον οποίο καλύψαμε το δημοσιονομικό κενό, για τις ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, φορολογικών και ασφαλιστικών, για τη μείωση της φορολόγησης ακίνητης περιουσίας, για την πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων με διάφορους τρόπους και την ισόποση, δηλαδή 15.000 προσλήψεων στο δημόσιο με αξιοκρατία νέων παιδιών.

Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Μία συμφωνία επωφελής για τη χώρα. Σε μια περίοδο διεθνούς αβεβαιότητας η κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα βήμα-βήμα και δημιουργεί θετικές προοπτικές».

SHARE