ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Δείτε ποιοί φορείς καταργούνται

Dhmosio

Το Μέγαρο Μαξίμου παρεμβαίνει προκειμένου να αρθούν οι όποιες αντιστάσεις και να προχωρήσει η άμεση αποχώρηση 2000 υπαλλήλων, καθώς με εντολή του Α. Σαμαρά αποστέλλονται επιστολές προς όλους τους εμπλεκόμενους με την κατάργηση φορέων υπουργούς.

Εξετάζεται και η μείωση προσωπικού δια της κατάργησης οργανικών θέσεων ακόμη και σε ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου που βρίσκονται ήδη προς ιδιωτικοποίηση στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η λίστα με τους επικρατέστερους -μέχρι στιγμής- προς κατάργηση φορείς που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση περιλαμβάνει σειρά ερευνητικών κέντρων, «ακαδημίες» και ιδρύματα που δημιουργήθηκαν από την Βουλή χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, αλλά και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.

Η λίστα με τους επικρατέστερους προς κατάργηση φορείς:

Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητα, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, Εθνικό Κέντρο Έρευνας – Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους Διαβήτη, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Θ. Κολοκοτρώνης, Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ και Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής. 

SHARE