ΔΗΜΑΡ-Φ.Κουβέλης: Αυτή η Βουλή δεν βγάζει Πρόεδρο – “Όχι” σε επιστροφή στην κυβέρνηση

 

«Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά», απαντά στον πρωθυπουργό ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, προειδοποιώντας ότι η προεδρική εκλογή του 2015 θα αποτελέσουν το απώτερο όριο του βίου της, αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αποκλείει επίσης ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ μετά τις ευρωεκλογές και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, υιοθέτησε σχέδιο προσεταιρισμού ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή διαδραμάτισε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Αναφορικά με την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης, τονίζει δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικαστικό θέμα.

«Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή λοιπόν οι πολιτικές είναι αυτές που είναι, δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα Βουλή να συγκεντρωθεί απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου», τονίζει ο κ. Κουβέλης.

Για το σχήμα της Ελιάς, ο Φώτης Κουβέλης διευκρινίζει ότι «η δημιουργία της Ελιάς υπακούει στην αντίληψη μιας διαχειριστικής Κεντροαριστεράς, ”βολικής”, η οποία θα σπεύδει ως πρόθυμος εταίρος στην εξυπηρέτηση και υλοποίηση πολιτικών με συντηρητικό πρόσημο. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε η Κεντροαριστερά – άλλοθι».

SHARE