ΔΗΜΑΡ: Υποψήφιοι για την προεδρία Γιαννακάκη, Θεοχαρόπουλος

Την αναμενόμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Νωρίτερα, το ίδιο έκανε και η πρώην βουλευτής του κόμματος, Μαρία Γιαννακάκη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Θεοχαρόπουλος εξηγεί γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα: «Με βάση την πορεία των πολιτικών εξελίξεων αξίζει να ξαναπροσπαθήσουμε! Αξίζει μία ακόμη ευκαιρία στο κόμμα μας! Να γυρίσουμε σελίδα! Να τα αλλάξουμε όλα! Με υπέρβαση της σημερινής κατάστασης!» σημειώνει.

Επίσης, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ, ως ανανεωτική, μεταρρυθμιστική, οικολογική και ευρωπαϊκή δύναμη της Αριστεράς, δεν μπορεί να συμφωνεί με τις απορρυθμίσεις, τις οποίες προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και με τα αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση, ενώ επισημαίνει τα λάθη στρατηγικής και τακτικής που έγιναν και κόστισαν στο κόμμα.

«Οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι σημαντικός στις συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας. Αρκεί να κάνουμε το τολμηρό βήμα προς τα μπροστά με βάση τις Αρχές της ανανεωτικής Αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού» υποστηρίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΗΜΡ κατέθεσε και η πρώην βουλευτής του κόμματος, Μαρία Γιαννακάκη.

SHARE