ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ: Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει

“Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα προβλέπονται στις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Αναλυτικά, η στιχομυθία του Γ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους, έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Ήρθε, λοιπόν, η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ικανοποίηση; Μετρά ο χρόνος αντίστροφα για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους;

Ι. Στουρνάρας: Κοιτάξτε, μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στάθηκε στα πόδια της και ατενίζουμε το μέλλον πια, με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Όλα τα άλλα, όπως ξέρετε, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει.

Δημοσιογράφος: Για πρώτη φορά σήμερα, όμως, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τοποθέτησε τη λήξη των συζητήσεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ι. Στουρνάρας: Εντάξει. Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα προβλέπονται στις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Δημοσιογράφος: Η Ελληνική πρόταση ποια θα είναι;

Ι. Στουρνάρας: Θα δούμε.

SHARE