ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

 

Δείτε γιατί θα υπάρξει συμφωνία:

    Με συνολικό χρέος 321 δισ., με  δάνεια από την Τρόικα 245 δισ. και με παρεχόμενη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες 108 δισεκ. από την ΕΚΤ,  η Ελλάδα είναι πλήρως εξαρτημένη από την ΕΕ.

–          5 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μια πληρωμή της τάξης των 240 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ.

–          12 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατομμυρίων σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα  στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.

–          12 Ιουνίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 3,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

–          16 Ιουνίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 451 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα  στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 573 εκατομμύρια ευρώ.

– 19 Ιουνίου:
Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 270 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα  στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 344 εκατομμύρια ευρώ.

–          19 Ιουνίου:  Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,6 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

–          Τέλος Ιουνίου: Λήγει η παράταση για την «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα η επέκταση της δανειακής σύμβασης.

–          10 Ιουλίου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 2 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

–          13 Ιουλίου: Η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε πληρωμή περίπου 360 εκατ. ευρώ σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα  στο ΔΝΤ. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

–          20 Ιουλίου: Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα αξίας 3,5 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.

–          8 Αυγούστου: Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια.

– 20η Αυγούστου:
Ωριμάζουν ελληνικά ομόλογα ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ….

 

Στη συμφωνία δεν οδηγούν μόνο τα νούμερα. Οδηγούν και η εξουθενωμένη πραγματική οικονομία, όπως και οι πολίτες που ψήφισαν ή στηρίζουν την κυβέρνηση. Η αντίσταση, είναι καλή όταν το χρήμα ρέει, αλλά …βλάπτει όταν η οικονομία και οι τσέπες είναι παγωμένες….

 

bankwars.gr

SHARE