Γ. Χατζημαρκάκης: Προεκλογικό θέατρο παραλόγου η επίσκεψη Μέρκελ

xatzimarkakisΓια προεκλογικό θέατρο παραλόγου, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

«Έρχεται να ανακοινώσει την “επιτυχία” της πολιτικής λιτότητας, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Είναι αλήθεια πως η έξοδος αυτή είναι επιβεβλημένη και αποτελεί μια θετική ενέργεια που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Ωστόσο, είναι μια σωστή πράξη με λάθος συνταγή» τονίζει.

Ο κ. Χατζημαρκάκης εκφράζει την άποψη ότι η χώρα εισέρχεται σε μια επικίνδυνη πορεία, η οποία μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για τις επόμενες εκδόσεις ομολόγων.

Ο ευρωβουλευτής καταλήγει τονίζοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να επανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς και συμπληρώνει «η αξιοπιστία ανακτάται όταν κερδηθεί η εμπιστοσύνη του μέσου επενδυτή στην σοβαρότητα και φερεγγυότητα του Ελληνικού Κράτους. Όσο εξακολουθούν να υπάρχουν οι ομολογιούχοι ως θύματα αναξιοπιστίας του Ελληνικού Δημοσίου κι όσο η Ελλάδα αρνείται να αποκαταστήσει τις πληγές που προκάλεσε η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, η όποια έξοδος στις αγορές αντί να διευρύνει τις πηγές χρηματοδότησης της χώρας, θα εντείνει την ομηρεία της»

SHARE