Γ. Στουρνάρας για τράπεζες: Στόχος να μην χρειαστεί το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ – Τα 11 δισ. να πάνε στο χρέος

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τόνισε σήμερα ότι υπάρχουν στο πρόγραμμα 50 δισ. ευρώ για τις τράπεζες εκ των οποίων υπάρχει μαξιλάρι 11 δισ. ευρώ, ποσό που είναι επαρκές.

Παράλληλα, γίνονται κινήσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών από τον ιδιωτικό τομέα. Αν αυτό γίνει σε απόλυτο βαθμό τότε αυτά τα 11 δισ. εν τέλει θα μειώσουν το ελληνικό χρέος.

Ecofin

«Στο Ecofin καλύψαμε πολλά θέματα, είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια δεδομένου ότι είναι άτυπη η συνεδρίαση δεν λαμβάνουμε αποφάσεις», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως σημείωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάκαμψη της Ευρώπης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό SSM, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη έχει πάρει το μάθημά της από την κρίση και κάνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει ότι τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές.

ΤτΕ

Ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας υποστήριξε ότι αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού. «Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση για το θέμα» αρκέστηκε να πει.

SHARE