Γ. Στουρνάρας: Πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

“Χαιρετίζω ολόψυχα τη σημερινή υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία τριών βασικών κειμένων, τα οποία συνθέτουν την Τραπεζική Ένωση της ΕΕ, δηλαδή την Οδηγία για την Αναδιάρθρωση και Εξυγίανση των τραπεζών (BRRD), τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την αναδιατυπωμένη Οδηγία για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (DGS)”, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Ecofin Γιάννης Στουρνάρας σε ανακοίνωση του μετά την υπερψήφιση των βασικών κειμένων για την τραπεζική ένωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Με αυτές τις νομοθετικές πράξεις η Ευρωπαϊκή Ένωση διήνυσε πολύ δρόμο όσον αφορά τη διασφάλιση της προστασίας των φορολογουμένων από τράπεζες υπό χρεοκοπία και συγχρόνως της πλήρους προστασίας των τραπεζικών τους αποταμιεύσεων, που αποκτήθηκαν με μόχθο, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ”, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.

“Πρόκειται για σημαντικά ορόσημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον τραπεζικό τομέα της και το κοινό της νόμισμα. Ως Πρόεδρος του ECOFIN, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συννομοθέτες για την επίπονη εργασία τους όσον αφορά αυτούς τους φακέλους και για την εποικοδομητική και οραματική προσέγγισή τους, η οποία κατέστησε δυνατούς δύσκολους συμβιβασμούς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

SHARE