Γ. Στουρνάρας: Κρίσιμη η αποκατάσταση της ρευστότητας στην ευρωζώνη – Τεράστια πρόκληση η τραπεζική ένωση

Έμφαση στα επιμέρους θέματα που συνδέονται με την τραπεζική ενοποίηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής οικονομίας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο-σεμινάριο που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η “δεξαμενή σκέψης” “eurofi“, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Στουρνάρας, αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στα εξειδικευμένα θέματα που συνδέονται με την πορεία της τραπεζικής ενοποίησης και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας, επισημαίνοντας ότι η τραπεζική ένωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και στόχους στον δρόμο για τη νομισματική ενοποίηση από την καθιέρωση του ευρώ.

Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης είναι μια από τις προϋποθέσεις για να αποκατασταθεί η ρευστότητα και η αξιοπιστία στην ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στον τραπεζικό τομέα, καθώς και στη διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Η ευρωπαϊκή οικονομία, είπε ο κ. Στουρνάρας, βρίσκεται ακόμη σε φάση δημοσιονομικής προσαρμογής με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης να είναι πλέον ορατά. Η βιώσιμη όμως ανάπτυξη μπορεί μόνον να διασφαλιστεί όταν η ρευστότητα αποκατασταθεί, είπε ο κ. Στουρνάρας επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα η πιστωτική επέκταση κινείται σε στενά πλαίσια σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Η αποκατάσταση της ρευστότητας είναι αναγκαία για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η ελληνική Προεδρία δίνει έμφαση σε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτήν.

SHARE