Γ. Σταθάκης: Καμία επίπτωση στην ενεργειακή επάρκεια από την κατολίσθηση στο Αμύνταιο

Απόλυτα καθησυχαστικός και διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας, εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα σχετικά με την ενεργειακή ευστάθεια της χώρας μετά την κατολίσθηση στους Αγίους Αναργύρους στο Αμύνταιο, ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για υπερβολές και για «Κασσάνδρες» που επικαλούνται διαρκώς μια απειλή.

«Είναι κατηγορηματική η απάντησή μου. Κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει από την ενεργειακή μονάδα του Αμύνταιου. Υπάρχει πλήρης ασφάλεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας και αν χρειαστεί, θα στηριχθεί με συμπληρωματικές προμήθειες από άλλα ορυχεία», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Διευκρίνισε δε, ότι η συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας είχε περιορισμούς στη λειτουργία της και δεν δούλευε το καλοκαίρι αλλά το χειμώνα για τηλεθέρμανση.
«Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας δοκιμάστηκε την προηγούμενη χρονιά όπου βρεθήκαμε ακόμα και σε οριακή κατάσταση. Παρά όμως τη δυσκολία, το σύστημα βγήκε μια χαρά και έδειξε ότι υπάρχει η αυτόνομη ασφάλεια του συστήματός μας. Ακόμα και με δεδομένη την πανευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση, τα κατάφερε χωρίς κανένα πρόβλημα», σημείωσε ο υπουργός.

 

SHARE