Γ. Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση επιδιώκει συνολική συμφωνία εντός 10 ημερών

Συνολική συμφωνία εντός των επόμενων δέκα ημερών, επιδιώκει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κυβερνητικο εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη.

Ο κ. Σακελλαρίδης, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ χθες βραδυ στην Ρίγα, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε πως η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών. Σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα υποχωρήσει στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, απάντησε πως η Αθήνα έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε όλα αυτά τα μέτωπα «με τον τρόπο που τίθενται».

Επιβεβαίωσε ότι οι πιστωτές ζητούν δυο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 23%, και προτείνουν μάλιστα την ένταξη της ενέργειας στον υψηλό συντελεστή. Η ελληνική πλευρά από την πλευρά της αντιπροτείνει τρεις συντελεστές στο 7% (όπου θα βρίσκονται τα περισσότερα τρόφιμα), το 14% και το 22%.

Ακομη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, για το ζήτημα του χρέους και αν αυτό θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση το έχει θέσει από την πρώτη στιγμή. «Είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα, το οποίο είτε το βάλουμε είτε δεν το βάλουμε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να λέμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα» σημείωσε. Το αν θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «θα εξαρτηθεί από το πόσο ώριμες είναι οι συνθήκες».

Τέλος, ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στην κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και μπορεί να συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους ομολόγους του στο βαθμό που σέβονται όλοι την εμπιστευτικότητα των συζητήσεων».

SHARE