Γ.Σακελλαρίδης: Όχι εκλογές – δημοψήφισμα – Προς έκτακτο Eurogroup για ρευστότητα

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα σενάρια περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ή εκλογών αν οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν θετική κατάληξη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή να μην προχωρήσει σε λιτότητα και αυτό κάνει με την πολιτική της.

Η κυβέρνηση, όπως εξήγησε, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο MEGA, δεν θέλει να φτάσει στη ρήξη, γι΄αυτό και εργάζεται ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Η ελληνική πλευρά έχει κάνει αυτό που της αντιστοιχεί, περιμένουμε και από την πλευρά των πιστωτών να δούμε αυτά τα βήματα που θα “ξεκλειδώσουν” τη συμφωνία, δήλωσε

Τόνισε ότι “δεν μπορούν να ζητούν μεταρρυθμίσεις και την ίδια στιγμή να έχει στεγνώσει η οικονομία από τη ρευστότητα”, σημειώνοντας ότι “υπό καθεστώτος ασφυξίας οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να επιτύχουν”.

Δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, για την οποία η κυβέρνηση “αγωνίζεται να γίνει άμεσα” -χωρίς να αποκλείει ένα Eurogroup την επόμενη εβδομάδα- ώστε να ξεκλειδώσει η ρευστότητα, όπως είπε.

“Δεν μιλάμε για να μας δώσουν μια υποδόση μιας δόσης ώστε να συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας με τη ρευστότητα βδομάδα τη βδομάδα, ζητάμε αυτή τη στιγμή να λυθεί αυτό το ζήτημα της ρευστότητας”, ξεκαθάρισε.

 

SHARE