Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Δεν παραιτούμαι – Αρμονική η συνεργασία με την κυβέρνηση

stournaras1 «Δεν παραιτούμαι» δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στα Νέα, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθαρίζει ότι συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση και αποκαλύπτει ότι ο ίδιος βρήκε τη λύση για να πληρωθούν τα 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Ακολουθεί ο διάλογος του κ. Στουρνάρα με τον δημοσιογράφο των Νέων, Γιώργο Παπαχρήστο:

Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.
Παπαχρήστος: Μας αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.
Στουρνάρας: Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.
Παπαχρήστος: Με τον Τσίπρα μιλάτε;
Στουρνάρας: Οχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.
Παπαχρήστος: Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.
Στουρνάρας: Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

SHARE