Γ. Παπανδρέου: Επιμένει στην απόσυρση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Νέα παρέμβαση με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου Ideas Lab 2014 που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης CEPS.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Eυρώπη και η Eλλάδα αντέχουν μια πολιτική κρίση που θα προκύψει από έναν ενδεχόμενο εκλογικό κύκλο στην περίπτωση που επιμείνει στην απόσυρση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι “οι εκλογικοί κύκλοι πάντα θα υπάρχουν κι ο λαϊκισμός δεν πρόκειται να κερδίζει συνέχεια αν εμείς υποστηρίξουμε τις αρχές μας και μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που είναι σωστό”.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ζήτημα θέμα δημοκρατίας. Στη συνέχεια συνομιλώντας σε ομήγυρη δημοσιογράφων ανέφερε σχετικά με τη μελλοντική του εμπλοκή στο πολιτικό σκηνικό ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει την Ελλάδα να πετυχαίνει και αυτός θα βοηθήσει.

Τόνισε επίσης ότι η προηγούμενή του τοποθέτηση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεχίζει να ισχύει: “Ο σκοπός είναι να μείνουμε πιστοί στις αρχές που υπηρετούμε”.

SHARE