Γ. Παπανδρέου: Είπε πολλά, σημειώστε δύο…

Πολλά είπε και πολλά άφησε να εννοηθούν ο Γ.Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του στην κοινή με τον Φ.Κουβέλη παρουσίαση του βιβλίου της Μ.Κοππά. Σημειώνουμε δύο επισημάνσεις που …θα τις δούμε και προσεχώς να “παίζουν ρόλο” στις εξελίξεις.

1.«Αν αυτοί που θα έσκιζαν το μνημόνιο και τώρα μιλούν για δημοψήφισμα και οι άλλοι, που πρότειναν Ζάππεια, επαναδιαπραγματεύσεις και 18 δισ. ευρώ ισοδύναμα μέτρα, είχαν το 2010 την στάση που σήμερα έχουν υιοθετήσει, οι Έλληνες θα είχαν γλυτώσει πολύ πόνο, κόπο και κόστος».

 

2.«Με απόλυτη επίγνωση του ιστορικού ρόλου που επιτέλεσε και οφείλει να επιτελέσει το Κίνημα που υπηρέτησα και συνεχίζω να υπηρετώ από την ίδρυσή του, πιστεύω βαθύτατα ότι το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες, είναι το ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή της χώρας. Πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για κυβερνητική σταθερότητα, αλλά με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση»,

SHARE