Γ. Παπανδρέου: Δεν κάνω μικροπολιτική – Πως πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ [VIDEO]

Γ. Παπανδρέου: Το ΠαΣοΚ δεν δικαιούται να είναι παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης

[UPD] Στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου “Ιανός” και με το πολιτικό ενδιαφέρον να βρίσκεται στα ύψη, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε την τοποθέτησή του παρουσιάζοντας το νέο βιβλίο της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά, λέγοντας πως “δεν περίμενα η παρουσίαση βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση”.

Ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του τόνισε επίσης ότι «το ΠαΣοΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν στήριξαν την προσπάθεια του ίδιου και της κυβέρνησης του για έξοδο από την κρίση, θεωρώντας πως αν το είχαν πράξει τα πράγματα για την Ελλάδα θα ήταν σήμερα αλλιώς.

Όπως είπε, δεν θα καταφεύγαμε στο μνημόνιο, αν, μέχρι το 2009, είχαμε χτυπήσει τα κακώς κείμενα. «Γιατί ποτέ δεν θα αναγκαζόμασταν να καταφύγουμε σε μνημόνιο, αν, μέχρι το 2009, είχαμε κάνει έστω τα στοιχειώδη, για να χτυπήσουμε τη σπατάλη, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, τα κλειστά επαγγέλματα, τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, το συγκεντρωτισμό του εθνοκεντρικού κράτους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου.

Η σημερινή παρουσίαση έχει έντονο σημειολογικό ενδιαφέρον καθώς στο πάνελ μαζί με τον κ. Παπανδρέου βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και όπως είναι φυσικό τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σε ότι αφορά πιθανή μελλοντική συνεργασία των δύο πολιτικών με στόχο την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς.

Η παρουσία του κ. Παπανδρέου στο ίδιο πάνελ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη έχει προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ, αφού πολλά στελέχη του κόμματος κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό πως με την παρουσία του υπονομεύει το κόμμα και το νέο εγχείρημα στην κεντροαριστερά, την Ελιά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη στην ομιλία του πως «ο φόβος δεν ταιριάζει σε όποιον θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός» προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τα πάντα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής. 

Αναφερόμενος στο παρελθόν και τα πεπραγμένα της κυβερνήσεως Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, είπε: «Φίλε Γιώργο…».

ianos_gap2.jpg

SHARE