Γ. ΟΜΗΡΟΥ: Συντονισμένη εκστρατεία συκοφάντησης της Κύπρου εδώ και μήνες

Τη συντονισμένη εκστρατεία άδικων και συκοφαντικών επιθέσεων κατά της Κύπρου, εδώ και μήνες, όπως και τον εκβιασμό της από τους εταίρους, που μοναδικό στόχο είχαν την καταστροφή του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού της συστήματος, καταδικάζει ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε σημερινή του, μακροσκελή συνέντευξη στις ηλεκτρονικές σελίδες της αυστριακής εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ» – που προφανώς θα δημοσιευθεί στην αυριανή έντυπη έκδοση, καθώς αυτή δεν εκδίδεται τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, στη σημερινή οικονομική κατάσταση της Κύπρου οδήγησαν αφενός το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ήταν πολύ μικρό για να δικαιολογεί τη σημερινή κρίση και αφετέρου η διαγραφή ελληνικού χρέους για ιδιώτες πιστωτές, που έπληξε βαριά τον κυπριακό τραπεζικό τομέα, ενώ, σε αντίθεση με τις ελληνικές τράπεζες, δεν υπήρξαν μέτρα στήριξης των κυπριακών τραπεζών.

Αντί της αλληλεγγύης προς αυτή, η Κύπρος δέχτηκε τους εκβιασμούς των κοινοτικών της εταίρων, σημειώνει ο κ. Ομήρου, περιγράφοντας στη συνέχεια εκείνα που συνέβησαν τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου στην Ευρωομάδα στις Βρυξέλλες και στον εκβιασμό που ασκήθηκε ενάντια σε ένα κράτος, όταν ο Ασμουζεν απείλησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη με διακοπή παροχής ρευστότητας και με κατάρρευση ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας.

SHARE