Γ. Μπουτάρης: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για την υποψηφιότητά του στον δήμο Θεσσαλονίκης – Παρέμβαση Μιχελάκη

“​Τέλος καλό όλα καλά” με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς μετά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, το θέμα με το πρόβλημα της υποψηφιότητας του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, λύθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός έφερε διάταξη κατά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και άλλαξε το άρθρο 14 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, ο κ. Μπουτάρης έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προ 18μήνου, για να μπορεί να καταθέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Με αφορμή το θέμα Μπουτάρη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για συνεταιράκια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για εκλεκτό δήμαρχο.

«Λυπάμαι πάρα πολύ. Γιατί αυτή η εξαίρεση, γιατί αυτή η φωτογραφική διάταξη;;; γιατί αυτή προνομιακή μεταχείριση αυτή είναι απαράδεκτο. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με όποιον θέλει να βάλει υποψηφιότητα αλλά γιατί να γίνονται εξαιρέσεις»  τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Από πουθενά δεν προκύπτει χαριστική ρύθμιση» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και πρόσθεσε: «Αν ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέλατε να υπήρχε πρόβλημα». 

«Έγιναν οι αλλαγές για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ, του κ. Μπουτάρη» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Πηγή: star.gr

SHARE