Γ.Δραγασάκης: Θέλουμε συμφωνία αρχές Μαίου – Πρώτα οι λαικές ανάγκες – Αντιδρά η εσωτερική οικονομική ελίτ

 

 

Δραγασάκης: Αν επιμείνουν στον στραγγαλισμό προηγούνται οι βασικές ανάγκες του λαού«Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία στις πρώτες ημέρες του Μαϊου, αν όχι στο τέλος του Απριλίου», ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευηή του στην Αυγή. Ο αντιπρόεδρος αναφέρει πως οι πιο σκληρές αντιδράσεις για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ίσως να μην έρθουν από την Ευρώπη, αλλά από μέσα, από μια οικονομική ελίτ που την χαρακτήρισε σαν τα «κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας»

“Πάγιο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αναγνώριση από την πλευρά των εταίρων πως έχουν κι αυτοί ευθύνη για το πρόβλημα της ρευστότητας. Σε αντίθετη περίπτωση, η ικανότητα της χώρας να εξυπηρετήσει ομαλά τις εξωτερικές υποχρεώσεις της θα είναι σε μια ολοένα αυξανόμενη αντίθεση με την επιβίωση ελληνικού λαού», υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα θέσει προτεραιότητα στις ανάγκες του λαού.

Επισημαίνει επίσης πως η παράταση της αβεβαιότητας δεν συνφέρει κανέναν και πως πρέπει να εργαστούμε για συμφωνία με βάση το πνεύμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και όχι να επιστρέψουμε στην 5η αξιολόγηση του Μνημονίου.

 

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμεικά διαθέσιμα, είπε πως οι αντιδράσεις εξηγούνται και είναι μάλλον δικαιολογημένες λόγω του ότι δεν ενημερώσαμε έγκαιρα για τις διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και επειδή οι εμπειρίες από το κούρεμα των αποθεματικών με το PSI είναι ακόμη νωπές.

SHARE