Γ. Δραγασάκης: Έλλειψη πολιτικής βούλησης για να κλείσει η συμφωνία

Media-Default-images-dragasakis1_18042015202649Για έλλειψη πολιτικής βούλησης προκειμένου να κλείσει η συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας Corriere della Sera.

«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ωστόσο η κυβέρνηση τάσσεται κατά της λήψης νέων μέτρων λιτότητας», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ερώτηση γιατί η Ελλάδα δεν παρουσιάζει συγκεκριμένα σχέδια και κωλυσιεργεί τις διαπραγματεύσεις, ο κύριος Δραγασάκης απαντά ότι «αυτό είναι εντελώς ψευδές», ενώ σχετικά με τις δηλώσεις των δανειστών, υπογραμμίζει ότι «παρουσιάσαμε ιδιαίτερα λεπτομερείς προτάσεις, με συνοχή σε κάθε θέμα. Κατά την άποψή μου υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπογραφεί συμφωνία στο άμεσο μέλλον. Φυσικά είναι οι δικές μας προτάσεις. Και δεν είναι πάντα δελεαστικές για τους συνομιλητές».

Σε ερώτηση «για ποιο λόγο υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα όσα λένε οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ και η Ελλάδα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά:
«Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι ξεκάθαρο ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές υπάρχει μια πολιτική ατζέντα, παράλληλη με την ακραιφνώς οικονομική. Και εκτός αυτού, εμείς δεν προσπαθήσαμε ποτέ να μπούμε σε Δούρειο Ίππο, δεν κρύψαμε ποτέ την ταυτότητα και τις ιδέες μας. Αντιθέτως, όλοι ξέρουν ότι δεν συμμεριζόμαστε αυτή την νεοφιλελεύθερη έκδοση της Ευρώπης. Πριν ακόμη από τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-το κόμμα της αριστεράς- αριστεράς του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- είχε διακηρύξει την ανάγκη ενός μοντέλου χώρας και ηπειρωτικής Ένωσης που να απομακρυνθεί από το δόγμα της λιτότητας και από την λογική των ρήξεων που θα οδηγούσαν στην διάλυση της Ευρώπης».

SHARE