Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε – Στη συμφωνία και το χρέος

Media-Default-images-dragasakis1_18042015202649Σαφές μήνυμα στους δανειστές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ομάδας της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που η διαπραγμάτευση μπαίνει στην τελική ευθεία. 

Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Το πρόβλημα του χρέους χρειάζεται επίλυσή του σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η συμφωνία πρέπει να αποκαθιστά την ομαλότητα ως προς τη ρευστότητα και να είναι μακράς πνοής, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα. Η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα.  Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σκοπός της κυβέρνησης, σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης, δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης
«Ως κυβέρνηση έχουμε γραπτά διατυπωμένες προτάσεις για όσα ζητήματα έχουν τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού.  «Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων», ανέφερε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.
«Στόχος μας η ανάπτυξη της οικονομίας και η ανάκτηση της αισιοδοξίας της κοινωνίας Δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame.  Αντίθετα, επικεντρωνόμαστε ο ΠΘ και η κυβέρνηση στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

«Το ρίσκο του εγχειρήματός μας είμαστε έτοιμοι και το αναλαμβάνουμε.
Δεν πρόκειται να καταστούμε «μεταλλαγμένη» Αριστερά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

SHARE