Γ. Γιακουμάτος: “Θα μειώσουμε τον φόρο στο πετρέλαιο – Το νταραβέρι με την τρόικα τελειώνει” [VIDEO]

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ανεξάρτητα από την συγκατάθεση της τρόικα, προανήγγειλε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διεμήνυσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει μονομερώς, το φθινόπωρο, σε αλλαγές προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες αφού υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για τα προαπαιτούμενα.

«Ερχόμενοι εδώ στις 10-15 Σεπτεμβρίου θα τελειώσουμε δεν υπάρχει άλλη δόση πλέον. Παίρνουμε 1,2 δισ. από τη δόση και 2,3 δισ. που είναι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή 3,5 δισ. είναι αυτό το νταραβέρι με την τρόικα. Με το καλό να τελειώσει και να πάει στο καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

Και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα θα μπορεί η ελληνική κυβέρνηση, είτε θέλει η τρόικα είτε δεν θέλει: 1ον να μειώσει τους συντελεστές τους φορολογικούς, 2ον να κάνει τις 100 δόσεις και 3ον αυτό τον καταραμένο φόρο πετρελαίου να σταματήσει να μπορεί πράγματι το νοικοκυριό να ζεσταθεί και να μην έχουμε την απώλεια περίπου 400 εκατ. ευρώ εσόδων. Αυτά θα τα κάνουμε».


Δηλώσεις Γιακουμάτου by Enikos_gr

SHARE