Γ.Βαρουφάκης: Μπορούμε χωρίς νέο δάνειο αν γίνει αναδιάρθρωση χρέους

 

«Η ευρωζώνη δεν έχει μέλλον αν δεν αλλάξει» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας, πως, «καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σε ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα, ιδίωςμια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η δική μας». Ωστόσο, «αν προσπαθήσουμε να κάνουμε όπισθεν θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα μπορεί χωρίς νέο δάνειο, υπό την προϋπόθεση να γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους» και χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «σημαντικό πολιτικό αντίπαλο.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντά επίσης σε όσους τον κατηγορούν για ναρκισσισμό: «Διαβεβαιώ εκείνους που ανέχονται την αυτοεποίθηση με την οποία η κυβέρνηση λέει «όχι» στις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών ότι προκύπτει όχι από ναρκισσισμό αλλά από τη λαϊκή εντολή που πήραμε στις 25 Ιανουαρίου», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για αυτό που ακούστηκε να λέει στους νεαρούς στα Εξάρχεια ότι «σε μια εβδομάδα θα τον έχουν πετάξει έξω από την κυβέρνηση», διευκρινίζει ότι αυτό που τούς είπε είναι πως «εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι ξένο σώμα στην πολιτική».

Επαναλαμβάνει επίσης ότι δεν υποβαθμίστηκε με την ανάληψη συντονιστικού ρόλου στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ απαντώντας στην Bild που τον χαρακτηρίζει «ελευθεριακό κομμουνιστή», επικαλείται άρθρο του στην Guardian όπου αυτοπροσδιορίζεται ως «ελευθεριάζων Μαρξιστής.»

SHARE