Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Σύντομα η συμφωνία χωρίς να υποχωρήσουμε από τις “κόκκινες” γραμμές

varoufakis_aftodioikisiΣυμφωνία με τους δανειστές, η οποία «θα ανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας» αναμένει πολύ σύντομα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις κόκκινες γραμμές της μέσω του πολυνομοσχεδίου.


Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο κ.Βαρουφάκης διέψευσε τις πληροφορίες ότι το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την αύξηση του ΦΠΑ και την ακύρωση της δέσμευσης για καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως είπε ο κ.Βαρουφάκης «σύντομα θα επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει όπως είπε τη κάνουλα της ρευστότητας και θα δώσει τη δυνατότητα για τη σκληρή διαπραγμάτευση του Ιουνίου για μια συμφωνία – λύση που θα επιτρέψει την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
«Η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια έντιμη λύση που θα απελευθερώσει την χρηματική βοήθεια από τους εταίρους και θα τερματίσει την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει την χώρα τα μνημόνια.

Μακάρι να είχαμε τελειώσει εδώ και δύο μήνες όλες τις διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περιστάσεις και οι ανάγκες που πρέπει να λύσουμε με τους εταίρους είναι κάτι που προέχει, κάτι που δεν το επιλέξαμε αλλά το παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που δημιουργούν εντυπώσεις, ο κ.Βαρουφάκης έκανε λόγο για ένα διεθνές μιντιακό τσουνάμι παραπληροφόρησης που προσπαθεί να υπονομεύσει την ελληνική κυβέρνηση και την διαπραγματευτική της ισχύ.

«Όταν έχεις να τα βάλεις με μια αδίστακτη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης τότε πρέπει να περιμένεις τα πάντα.
Πριν την Ρίγα είχαν ξεκινήσει προσπάθειες δολιοφθοράς εις βάρος μου, οι οποίες βέβαια έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Ελλάδας, και που ουσιαστικά προσπαθούν να πλήξουν την απόφαση του ελληνικού λαού να εναντιωθεί στις πολιτικές λιτότητας» υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος αναφορικά με τη σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης, σημείωσε πως η αλλαγή έγινε «σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των συνεργατών μου και με την υπόλοιπη κυβέρνηση.

SHARE