Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ [VIDEO]

Varoufakis: Very close to a deal, maybe a week away - VIDEO

Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, είναι ζήτημα εβδομάδας, εκτίμησε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε αισιόδοξος για λύση «αν δεν αλλάξει κάτι», καθώς είμαστε κοντά σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θέλουν και οι δυο πλευρές. Είπε ακόμα ότι η ρήξη «ποτέ δεν ήταν στην αντζέντα» και ότι σε πρόσφατη συνέντευξη ανέφερε το Κούγκι, «επειδή το ρώτησε ο δημοσιογράφος».

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία», πρόσθεσε ο κύριος Βαρουφάκης.

Η εντολή μας είναι να κάνουμε διαπραγμάτευση, όχι ρήξη, αλλά αν πηγαίνεις στη διαπραγμάτευση, χωρίς να είσαι έτοιμος για ρήξη, δεν μπορείς να πετύχεις, εξήγησε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «δεν αποκλείουμε τη ρήξη, για να μην την έχουμε».

Άλλο νόμισμα δεν είναι στο ραντάρ μας, δεν είναι στο φαντασιακό μας καν, είπε απαντώντας στα σενάρια που κυκλοφορούν και πρόσθεσε «όπως δεν υπάρχει στο ραντάρ μας και η υπογραφή μας σε μια μη βιώσιμη συμφωνία».

Εμείς παρουσιάζαμε προτάσεις στους εταίρους, οι οποίοι συνεχώς τις απέρριπταν και σαν μια γάτα που κυνηγά την ουρά της, πηγαίναμε από το ένα θέμα στο άλλο καθυστερώντας. Πιστεύω πως πλέον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και για τους εταίρους, ώστε να συμφωνήσουν, γιατί «ευτυχώς» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βαρουφάκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στην συνέντευξή του στο Star «ούτε οι εταίροι θέλουν ρήξη».

SHARE