Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Πιο κοντά η συμφωνία – Η ΕΚΤ δεν δέχεται εντολές – Δεν εξετάζουμε δημοψήφισμα

VAROUFAKISΗ ώρα της συμφωνίας πλησιάζει όλο και πιο κοντά εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup. 

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ρευστότητας προτού γίνει πιεστικό, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Όσον αφορά την ΕΚΤ, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν δέχεται εντολές ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Ευρωζώνη, υποστήριξε όμως ότι θα έπρεπε να έχει κάνει ξανά αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη καταγράφεται σύγκλιση με τους εταίρους στο ζήτημα του ΦΠΑ, ωστόσο παραμένουν οι διαφορές στα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας.

Αναφορικά με το “καυτό” ζήτημα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο.

Για το ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης,  τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, εξορθολογισμός των ταμείων και μείωση των πρόωρων συντάξεων για να καταστεί βιώσιμο.

“Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο, με τόσο υψηλά ποσοστά ανέργων και μη δηλωμένης εργασίας”, εξήγησε ο υπουργός.

Η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

SHARE