Γυναίκα με πλαστά χαρτιά χήρας έπαιρνε σύνταξη από το ΤΕΒΕ επί 13 χρόνια…

Το ποσό των 20.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει πρώην υπάλληλος του ΤΕΒΕ για να μην οδηγηθεί στην φυλακή μετά την καταδίκη της και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Επί 13 χρόνια η κατηγορούμενη εισέπραττε με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδών βεβαιώσεων τη σύνταξη ανύπαρκτης χήρας.
Συνολικά έβαλε στην τσέπη το ποσό των 48.500 ευρώ. Η κατηγορούμενη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 11 ετών (κατά συγχώνευση).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, το Πενταμελές Εφετείο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά και το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι εκχωρεί το εφάπαξ της (όταν έρθει η ώρα) για να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία που προκάλεσε με τις πράξεις της.
Το ζητούμενο είναι ότι στην φάση αυτή η πρώην υπάλληλος οδηγήθηκε στα κρατητήρια καθώς η ποινή που της επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη και αυτό σημαίνει ότι αν δεν καταβάλει τα χρήματα, περίπου 20.000 ευρώ, θα οδηγηθεί στην φυλακή.
SHARE