Γκ. Χαρδούβελης: Αισιοδοξία για το ραντεβού στο Παρίσι με τους τροϊκανούς

Αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, κατά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε στον κ. Βέμπερ ότι προσβλέπει, στη συνέχεια, σε στήριξη από το ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βέμπερ ζήτησε από την Ελλάδα να καταρτίσει έναν κατάλογο προτάσεων για το ευρωπαϊκό επενδυτικό ταμείο, το οποίο θα καταρτίσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι ο κ. Βέμπερ εμφανίστηκε στη συνάντηση συναινετικός και ευρωπαϊστής και είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε κάποια συγκεκριμένη αναφορά.

Πάντως, επισήμανε ότι η Ελλάδα, ως χώρα που έχει εφαρμόσει Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, ίσως θα μπορεί να επικοινωνήσει στη Γαλλία και την Ιταλία την εμπειρία της, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες χώρες δέχονται πιέσεις για εφαρμογή Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Σημειώνεται, ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε συζήτηση για τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE