Συζήτηση εφ’όλης της ύλης μεταξύ Βαρουφάκη – Θεοδωράκη

αρχείο λήψης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για περισσότερο από μισή ώρα με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών.

Στο διάλογό τους, που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας, οι δύο πολιτικοί άνδρες συζήτησαν για την πορεία της διαπραγμάτευσης, τη στάση ειδικά της γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελας Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την εξέλιξη των συζητήσεων με τα κλιμάκια του Brussels Group.

Αν και ο τηλεοπτικός φακός έχει “συλλάβει” τους κ. Θεοδωράκη και Βαρουφάκη να συνομιλούν εντός της αιθούσης αρκετές φορές, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σημερινή τους συζήτηση αποτυπώθηκε πλήρως η τρέχουσα δημοσιονομική εικόνα της χώρας, αλλά και η “κρίσιμη καμπή” στις συνομιλίες του κυβερνητικού επιτελείου με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, με την ανησυχία να αποτυπώνεται στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης επικεντρώθηκε στο διάλογό του με τον κ. Θεοδωράκη, υποδηλώνοντας εμμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης, που μετέθεσε για αργότερα την ενημέρωσή του σε παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τον προσέγγισαν.

“Ο κ. Τσίπρας έστω και τώρα να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη”

Η ανησυχία του Ποταμιού για την έκβαση της ελληνικής διαπραγμάτευσης και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι έκδηλη όλο το τελευταίο διάστημα, με τη Σεβαστουπόλεως να επιμένει σε όλους τόνους υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι “συναντήσεις που θα έχει ο  Πρωθυπουργός σήμερα στις Βρυξέλλες και τη Δευτέρα στο Βερολίνο θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την τύχη της χώρας. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με την πλάτη στον τοίχο γιατί η κυβέρνηση κατάφερε να μείνει χωρίς συμμάχους τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες, κυρίως του βορρά, πυροδοτούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σενάρια, που δυστυχώς, καλοβλέπουν και κάποιοι άφρονες στην Αθήνα” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

“Η ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι «αν δεν βρεθεί λύση δεν έχουμε λεφτά» ήρθε και αυτή πολύ αργά. Αρκετοί συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο δαπάνησαν δεκάδες ώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα διατυμπανίζοντας ότι «δεν έχουμε ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης», δημιουργώντας έτσι μια ψευδή εικόνα για τις δυνατότητες των κρατικών ταμείων. Η αβεβαιότητα που τώρα απλώνεται στη χώρα έχει, λοιπόν, υπογραφή. Αλλά δεν είναι η ώρα για κριτική” επισημαίνεται από πλευράς της Σεβαστουπόλως, που καταλήγει: “Ο κ. Τσίπρας- έστω και τώρα- έχει την ιστορική ευκαιρία να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη. Δεν μπορεί στο όνομα εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών εκβιασμών να θυσιάσει τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ελλάδας και το μέλλον των πολιτών της. Και επειδή ο Πρωθυπουργός επικαλείται διαρκώς τη λαϊκή εντολή, του επαναλαμβάνουμε ότι ο λαός ψήφισε υπέρ μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και υπέρ μιας συμφωνίας με τους εταίρους, που δε θα θέτει με κανέναν τρόπο σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη”.

Πηγή:www.capital.gr

SHARE