Για επιθέσεις της Αλ Κάιντα προειδοποιεί τους Αμερικανούς το State Department

Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν να εννοηθεί ότι η Αλ Κάιντα και οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, όπως στην αραβική χερσόνησο. Για το λόγο αυτό προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας βασίστηκε στις ίδιες πληροφορίες που οδήγησαν και στην απόφαση να κλείσουν μεθαύριο Κυριακή ορισμένες πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιών χωρών οι πρεσβείες θα κλείσουν. Κάποιες διπλωματικές αποστολές ενδέχεται να παραμείνουν κλειστές για περισσότερες ημέρες.

SHARE