Γιατί “κατέβασαν” το Indymedia – Εξηγήσεις από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου

Από τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, δόθηκε εντολή στις 11 Απριλίου 2013 να διακοπεί, λόγω διοικητικών και ποινικών διαδικασιών σε βάρος του ΕΜΠ, η παροχή της ισχύος στη συχνότητα 100,1 ΜΗΖ και της πρόσβασης στο δίκτυο, που φέρεται να κάνουν χρήση οι χρήστες της Athens Indymedia.

Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του πρύτανη που ήδη αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΕΜΠ και εξηγεί λεπτομερώς πώς έχει η κατάσταση με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έχει προκαλέσει κατά καιρούς πολλά σχόλια.

Ο πρύτανης στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στη διαδρομή και τα γεγονότα που έγιναν εδώ και χρόνια σχετικά με τον προαναφερόμενο ραδιοφωνικό σταθμό και την ιστοσελίδα indymedia και δίδει διευκρινίσεις για την απόφασή του.

Συγκεκριμένα, ο πρύτανης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «από τη μέχρι σήμερα πληροφόρησή μας, μέσω της αποστολής κλήσεων από τις εισαγγελικές αρχές προς τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, λόγω της λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εκκρεμούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πέντε δικογραφίες, οι οποίες αφορούν στη διάπραξη αδικημάτων, όπως της παράνομης λειτουργίας μη αδειοδοτημένων ραδιοφωνικών σταθμών, της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματιών.

Και για τις πέντε υποθέσεις έχουν ήδη διενεργηθεί προκαταρκτικές εξετάσεις από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Αναμένεται, βεβαίως, η δημιουργία και έκτης δικογραφίας επί τη βάσει της πρόσφατης εξώδικης δήλωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), καθώς έχει γνωστοποιηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

SHARE