Γιατί έρχεται στην Αθήνα η Α. Μέρκελ

Μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση Σαμαρά και στην πορεία του μεταρρυθμιστικού της έργου αναμένεται να στείλει η νέα επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel στην Αθήνα στις 11 Απριλίου.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι αν και αύριο πρόκειται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ατζέντα της επίσκεψης της κας Merkel στην Ελλάδα, θεωρείται δεδομένο πως το ταξίδι της Καγκελαρίου στην Ελλάδα έχει ως κύριο στόχο να παράσχει τη στήριξη της Γερμανίας στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης αλλά και στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ενόψει των ευρωεκλογών.

Βάσει των πληροφοριών αυτών, η A. Merkel αναμένεται να επιμείνει στην πάγια θέση της ότι δηλαδή η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Η ελπίδα είναι, όμως, ότι η αναγνώριση διά στόματος της Καγκελαρίου της προόδου που σημείωσε η Αθήνα θα συμβάλει θετικά ώστε να επιστρέψει άμεσα η Ελλάδα στις χρηματαγορές.

 

SHARE