Γεωργιάδης: Ο Κουρουμπλής τα έκανε θάλασσα και δεν μπορούμε να πάμε στη θάλασσα

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα σε υψηλούς τόνους για τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό.

Συγκεκριμένα, σήμερα στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την άμεση παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή,  κατηγορώντας τον τόσο για ολιγωρία και ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που κατέστρεψε τον Σαρωνικό.

«Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Ο Κουρουμπλής τα έκανε θάλασσα και δεν μπορούμε να πάμε στη θάλασσα».

Απαντώντας ο υπουργός είπε ότι, «ο Τσίπρας δεν μου είπε να παραιτηθώ» και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το ναυάγιο σημειώθηκε νύχτα και δεν μπορούσαν να ενεργοποιηθούν οι δύτες, κάτι που έγινε με το πρώτο φως της ημέρας.

Όσον αφορά στο ναυάγιο ο υπουργός είπε πως έχει «υποψίες» τις οποίες έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα αλλά και στον πρωθυπουργό.

Με μεγαλύτερο πλοίο το μαζούτ θα έφτανε στην Ακρόπολη

«Αν πιστέψουμε όσα λέει ο υπουργός Ναυτιλίας, αν γίνει ένα ατύχημα υπό κακές καιρικές συνθήκες ενός μεγάλου πλοίου, το μαζούτ θα φτάσει στην Ακρόπολη» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε ότι «η ανικανότητα του υπουργείου οδήγησε το μαζούτ στο Καβούρι».

Φαντάζεστε να ήταν υπουργός Ναυτιλίας ο Άδωνις Γεωργιάδης και να ήταν το μαζούτ στη Γλυφάδα τι θα έλεγαν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Τώρα μας λένε να είμαστε καλόπιστοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον υπουργό και για διγλωσσία λέγοντας πως ενώ την Τρίτη το πρωί έκανε σύσκεψη στο υπουργείο με τους δημάρχους Δραπετσώνας και Περάματος για την πετρελαιοκηλίδα την ίδια μέρα το μεσημέρι σε δηλώσεις του στον Real FM διαβεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος». Ποιος υπουργός πρόσθεσε θα έλεγε τέτοια και αντί να φύγει, έρχεται σήμερα και έχει το θράσος να κατηγορεί τον Δήμαρχο Γλυφάδας.

Υποψίες

Ο υπουργός Ναυτιλίας στη συζήτηση που είχαν δήλωσε ότι έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι ήταν δυνατόν, για να αποφευχθεί η επέκταση της ρύπανσης.

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα» συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής κατηγορώντας τα ΜΜΕ για «μαύρη προπαγάνδα».

Δήμαρχος Γλυφάδας:Την Τετάρτη βράδυ μου τηλεφώνησαν πρώτη φορά

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι πρώτη φορά του τηλεφώνησε ο κ. Κουρουμπλής το βράδυ της Τετάρτης αφού πρώτα είχε γίνει η ζημιά.

SHARE