Γελάνε οι νησιώτες με τα καμώματα της κυβέρνησης για ΦΠΑ και κάρτες

 

Αλαλούμ στα νησιά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου προκαλούν οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών  ο οποίος προανήγγειλε συμβιβασμό της κυβέρνησης στο ζήτημα του ΦΠΑ με αύξησή του  και στα νησιά από τον Σεπτέμβριο αλλά και με την εξαίρεση των μόνιμων κατοίκων που θα παίρνουν επιστροφή!

Έτσι, μετά την υποχρεωτική(;) χρήση της κάρτας για συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ που μόνο γέλια προκαλεί (οι μαγαζάτορες ή δεν θα κόβουν απόδειξη σε συννενόηση με τον πελάτη, ή θα κόβουν 2-3 κάτω από τα 70 ευρώ και θα …βλαστημάνε), τώρα είναι η σειρά των μόνιμων κατοίκων να υποστούν τις συνέπειες του…εκσυγχρονισμού.

Δεν είναι κακό να υπάρξει εξορθολογισμός και εναρμονισμός του συστήματος ΦΠΑ. Αν υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ, για τους κατοίκους των νησιών θα προβλεφθεί ένα σύστημα απλό, ηλεκτρονικό χωρίς επισκέψεις σε ΔΟΥ, μέσω του οποίου θα τους επιστρέφεται η διαφορά. Οι νησιώτες δεν θα πληρώσουν περισσότερο ΦΠΑ. Σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα των νησιών μας. Είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας όποιο κι αν είναι το φορολογικό καθεστώς που θα επιλεγεί για τη μετά τον Σεπτέμβριο εποχή».

Οι κάτοικοι θα καταχωρούν  ηλεκτρονικά τις αποδείξεις (στο TAXISNET) προκειμένου να τύχουν επιστροφής της διαφοράς του ΦΠΑ

SHARE